Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Kto získa ocenenie detský čin roka 2013?

V Bratislave dňa 10.10.2013

Deti práve v týchto dňoch čítajú v školách nominované príbehy a hlasujú.
Zapojte sa i Vy!

Všetci potrebujeme dobro. Potvrdzuje to i fakt, že napriek ročnej prestávke sa do projektu tento rok doteraz zapojilo až 126 škôl a deti nám napísali o svojich 8186 dobrých skutkoch.
Každý skutok je výnimočný, rovnako ako dieťa, ktoré ho vykonalo. Nesie v sebe posolstvo dobrej vôle a ochoty byť nápomocný. Dobré skutky si zaslúžia byť povšimnuté a ocenené, aby sa nestratili v každodennom zhone a všednosti. Človek má predsa v živote väčší pocit istoty, ak vie, že niekde v jeho blízkosti sa dejú dobré veci.

Nie je ľahké vybrať z pestrej koláže drobných skutkov, ale i vážnych príbehov a osudov.

Výberová komisia vybrala 35 nominácii v týchto kategóriách : Záchrana života, Pomoc v rodine, Pomoc rovesníkom, Pomoc iným ľuďom, Pomoc prírode, Dobrý nápad a Cena Sašky Fischerovej – Malý Veľký čin.

Brožúra Zapojte sa do detskej poroty so všetkými nominovanými skutkami bola zaslaná do takmer 2200 škôl na Slovensku.

V tomto roku sa tejto úlohy zodpovedne zhostila výberová komisia v zložení :

• PaedDr. Mária Tekelová, zástupca Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR
  • Mgr. Halka Marčeková, scenáristka programov pre deti

Učitelia a deti spoločne čítajú príbehy a detské hlasy rozhodnú o tohtoročných oceneniach Detský čin roka 2013. Deti môžu zasielať svoje hlasy poštou alebo elektronicky na www.detskycin.sk do 29. novembra 2013.

Okrem tradičného výberu nominácii, sme pripravili v tomto ročníku aj nasledovné nové aktivity :

Nové ocenenie: Cena Sašky Fischerovej - Malý Veľký čin
Ocenenie je venované malým každodenným skutkom, ktoré tiež robia náš život krajším a lepším.

Nominované skutky pre túto kategóriu vyberá Občianske združenie Detský čin roka a cenu sme nazvali Cena Sašky Fischerovej ako poďakovanie Saške, ktorá stála pri zrode projektu a 11 rokov s veľkým nasadením i láskou pomáhala dobru rásť.

On-line Anketa pre verejnosť
Detské skutky sú veľmi silné a inšpiratívne. Hľadali sme preto cestu ako dobré skutky, konané deťmi, predstaviť rodičom a širokej verejnosti. Partnerom projektu sa stal darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, vďaka ktorému môžeme od 7. októbra prezentovať skutky online.

Detský čin roka sa tak po prvý raz otvára smerom k dospelým, ktorí môžu prispieť na projekt, podporiť dobro, a hlavne sa inšpirovať dobrými skutkami detí.

S pravidlami ankety hlasovania sa môžete oboznámiť priamo na detskycin.ludialudom.sk

Projekt Detský čin roka prebieha pod čestnou záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky a Mestskej časti Bratislava - Staré mesto

Partnermi projektu Detsky čin roka 2013

• Nadácia ORANGE